Održano predstavljanje Udruženja pilota „Tigrovi“ u Muzeju vazduhoplovstva

Izvor: TangoSix.rs, 11.Okt.2018, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održano predstavljanje Udruženja pilota „Tigrovi“ u Muzeju vazduhoplovstva

Predstavljanje Udruženja pilota “Tigrovi“održano je u subotu 06. oktobra sa početkom u 15 časova u Muzeju vazduhoplovstva.
Kako je za Tango Six iz tog udruženja rečeno, predstavljanje je organizovano prvenstveno za nekadašnje pripadnike 241. lbae, jedinice čiju tradiciju „Tigrovi“ neguju, a koji žive i rade u okolini Beograda.
– Za taj događaj s namerom je odabran Muzej vazduhoplovstva, za koji udruženje ima mišljenje da je pravo mesto za okupljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << ove vrste. Inicijator ovog okupljanja je Januz Munišević, član udruženja, koji je ovu ideju predložio na redovnoj Skupštini udruženja u Kraljevu tokom marta meseca ove godine.
Kako je, između ostalih, jedan od važnijih ciljeva udruženja da u svoje članstvo okupi sve pripadnike koji su na neki način vezani za znak “Tigra“ a koji se i nalazi na amblemu udruženja, ideja je jednoglasno prihvaćena. Imajući u vidu da je bivše pripadnike ove jedinice, popularno zvane “Tigrovi“ životni put odveo širom Srbije ovaj događaj se pokazao kao dobar razlog da se na jednom mestu okupe neki od najstarijih pripadnika “Tigrova“. – ističu iz tog udruženja.
Prepoznatljivi amblem „Tigrova“ / Foto: Udruženje pilota „Tigrovi“ Događaju je prisustvovalo oko 15 pilota 241. lbae / Foto: Udruženje pilota „Tigrovi“ Događaju je prisustvovalo oko 15 pilota ove eskadrile, među kojima je većina bila na najodgovornijim funkcijama kako u eskadrili tako i u RV i PVO, kažu iz udruženja i dodaju:
– U sklopu aktivnosti tokom ovog događaja emitovan je i dokumentarni film autora Emila Milojevića “Života Đurić, život, junaštvo, pamćenje“ koji je snimljen 2009. godine u produkciji RTV Kanal M iz Paraćina. Na ovaj način udruženje je, još jednom, odalo poštovanje kolegi i komandantu 241. lbae koji je poginuo izvršavajući svoje i zadatke eskadrile 1999. godine tokom NATO bombardovanja. –

The post Održano predstavljanje Udruženja pilota „Tigrovi“ u Muzeju vazduhoplovstva appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.