Održana manifestacija Blace Draincu, posvećena pesniku Radojku Jovanoviću

Izvor: BKTV News, 13.Okt.2017, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održana manifestacija "Blace Draincu", posvećena pesniku Radojku Jovanoviću

Manifestacija "Blace Draincu" posvećena književniku Radojku Jovanoviću, poznatom kao Rade Drainac, održana je juče u Blacu.

Poštovaoci Jovanovićevog lika i dela mogli su da uživaju u njegovoj poeziji koju su u dvorištu književnikove kuće u selu Trbunje recitovali članovi Trupe književna boemija, prenosi portal Blace info press. Brojnoj publici predstavili su se i pesnici iz Udruženja književnika Srbije – Srb sa sedištem u Kruševcu. Drainčeve stihove govorio >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << je i jedan od njegovih najbližih rođaka, Vitomir Jovanović.

FOTO: Blace info press

Predsednik opštine Blace Zoran Jozić naglasio je da je ovaj dan posvećen Draincu velika obaveza kako lokalne samouprave tako i svih građana, jer radi se o književniku koji je Blace svetu predstavio u pravom svetlu.

FOTO: Blace info press

"Žao mi je što je Drainac mnogo poznatiji u drugim mestima, nego u svom rodnom Blacu. Na nama je da to popravimo i da u budućnosti više pažnje posvetimo Draincu. Rade Drainac je ovde živeo, ovde pisao o Blacu, ronom Trbunju i Toplici". Manifestacija "Blace Draincu" će dugo živeti", rakao je Jozić.

Direktorka kulturnog centra "Drainac Blace", Marija Ćurčić ističe da je programski sadržaj jednodnevne manifestacije ispunjen bogatim dešavanjima organizovanim u čast svetski poznatog književnika.

FOTO: Blace info press

U čast poznatog književnika u Kulturnom centru Drainac u Blacu otvorena je izložba, na kojoj su predstavljeni nagrađeni likovni i literarni radovi sa konkursa "Ovo je nebo moje ovde je ljubljena Toplica." U okviru manifestacije održana je i promocija CD-a Drinčeva poezija i knjige "Srpsko srce Johanovo", autora Veselina Dželetovića.

U okviru boemske večeri "Teatar 13" predstavio se zanimljivim performansom o Drainčevom životu, a nastupili su i gostujući pesnici.

Manifestaciji koju su organizovali opština Blace, Kulturni centar "Drainac" i Narodna biblioteka "Raka Drainac Blace" prisustvovali su brojni građani i njihovi gosti.

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.