Izvor: RTS, 02.Okt.2022, 16:43

Održana "Litija za spas Srbije"

Učesnici "Litije za spas Srbije", koji su se organizovali preko društvenih mreža, zatražili su od Ustavnog suda da ta institucija poštuje i čuva Ustav i ono što u njemu piše.
U Beogradu je održana "Litija za spas Srbije", a učesnici su se tokom šetnje zaustavili ispred zgrade Ustavnog suda.

"Molimo se da Ustavni sud brani Ustav Republike Srbije u kome jasno piše da je brak samo između muškarca i žene - tako je bilo, tako jeste i >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << da tako i ostane, a na njima koji rade u ovoj instituciji je odgovornost za poštovanje i čuvanje Ustava ", rekao je sveštenik, jerej Jovan Babić.
Babić je pročitao molitvu za svetinju braka i porodice.
Ispred Crkve Svetog Marka okupljenima se obratio profesor istorije Miloš Ković, koji je rekao da je ovo što se danas dešava borba za svetinje i duhovnost.
"Izgubili smo suverenitet nad delom naše teritorije u centru Beograda, 17. septembra", ocenio je Ković.
Podsetio je da je nedavno pored Crkve Svetog Marka bila šetnja tokom Evroprajda.
"Iza naših leđa počiva car Dušan, udaraju na naše svetinje i ovo je borba za svetinje i za našu duhovnost", rekao je Ković.
Dodao je da to nije samo borba za Crkvu Svetog Marka, već i za Dečane, Gračanicu, ali i svu srpsku decu i u Beogradu, ali i na Kosovu i Metohiji.
Tokom šetnje učesnici litije zastali su ispred Prajd infocentra, a pojedini su držali transparent sa natpisom "Zabrana promocije sodomije na 100 godina".
Učesnici skupa odali su poštu i ruskom caru Nikolaju kod njegovog spomenika u Ulici kralja Milana.
Litija je prošla centrom Beograda, od Patrijaršije do Crkve Svetog Marka.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Sveštenik Jovan Babić: Na Ustavnom sudu odgovornost da brak zauvek ostane između muškarca i žene

Izvor: Beta Video, 02.Okt.2022

BEOGRAD - Sveštenik Jovan Babić, koji je tu služio molitvu ``za svetinju braka i porodicu``, rekao je da je na Ustavnom sudu ``odgovornost da tako ostane zauvek``. (CH1)

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.