Izvor: RTS, 16.Apr.2021, 18:56

Održan hitan sastanak Radne grupe za bezbednost i zaštitu novinara povodom napada na Milinovića

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je hitan i vanredni onlajn sastanak povodom fizičkog napada na novinara Daška Milinovića, koji se dogodio u ranim jutarnjim satima u Novom Sadu, saopštila je Vlada Srbije.
Zamenik republičkog javnog tužioca Branko Stamenković upoznao je članove Radne grupe sa postupanjem nadležne PU Novi Sad i Osnovnog javnog tužilaštva u Novom Sadu u vezi sa napadom na novinara Milinovića i naglasio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je da su i policija i Tužilaštvo u ovom slučaju aktivno postupali, ističe se u saopštenju.
General Slobodan Malešić izvestio je Radnu grupu o aktivnostima koje su pripadnici policije preduzeli i činjenici da je jedan od napadača ranije danas uhapšen.
Malešić je istakao takođe sjajnu saradnju policije i tužilaštva.
Na sastanku Radne grupe istaknuto je da je potrebno dalje jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika. Pored toga, izuzetno je važno da novinari znaju kome treba da se obrate u slučajevima ugrožavanja bezbednosti, navodi se u saopštenju.
Članovi Radne grupe naglasili su značaj daljeg jačanja poverenja između medijskih i novinarskih udruženja i predstavnika državnih organa, na prvom mestu policije i tužilaštva, i snažno su osudili svaku vrstu napada i ugrožavanja bezbednosti novinara i medijskih radnika.
Današnjem vanrednom sastanku prisustvovali su i partneri iz međunarodnih organizacija- Misije OEBS-a u Srbiji, Delegacije EU u Srbiji, Ambasade Kraljevine Norveške i Fondacije "Konrad Adenauer".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara: Ojačati mehanizme za zaštitu novinara

Izvor: NoviMagazin.rs, 16.Apr.2021

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je hitan sastanak zbog fizičkog napada na novinara Daška Milinovića i saopštila da se moraju ojačati mehanizmi za zaštitu novinara i medijskih radnika.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Radna grupa: Jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika

Izvor: N1 televizija, 16.Apr.2021

Radna grupa za bezbednost i zaštitu novinara održala je hitan vanredni onlajn sastanak na kojem su osudili fizički napad na novinara Daška Milinovića jutros u Novom Sadu, uz konstataciju da treba jačati mehanizme za zaštitu novinara i medijskih radnika.

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.