Održan Preduzetnički trg u Užicu

Izvor: Glas javnosti, 28.Maj.2010, 07:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Održan ''Preduzetnički trg'' u Užicu

UŽICE - Sajamska manifestacija "Preduzetnički trg" održana je juče u Užicu u organizaciji užičke Regionalne razvojne agencije "Zlatibor", a u okviru Evropske nedelje malih i srednjih preduzeća.

Zamenik direktora Nacionalne agencije za regionalni razvoj Goran Džafić rekao je da 99 odsto firmi u Srbiji čine mala i srednja preduzeća.

- Srbija ima 320.000 malih i srednjih preduzeća i u njima radi dve trećine zaposlenih u zemlji - naveo je Džafić koji je podsetio >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << na namere vlade u podsticanju proizvodnje i subvencionisanju kredita, kao i da je osnovan Savet za razvoj malih i srednjih preduzeća gde preduzetnici mogu da izlože svoje probleme i razgovaraju o njima.

Vršilac dužnosti direktora Regionalne razvojne agencije "Zlatibor" Slavko Lukić rekao je da su na sajmu "Preduzetnički trg" predstavljene delatnosti kojima ne mogu konkurisati ostali regioni Srbije.

- Struktura privrede Zlatiborskog okruga je izvozno orijentisana i bila je oslonjena na velike privredne sisteme od kojih mnogi nisu preživeli tranziciju - kazao je Lukić i dodao da je cilj ekonomske politike Vlade Srbije, uz podršku EU, da mala i srednja preduzeća preuzmu važnu ulogu u međunarodnoj utakmici.

Na sajmu u Užicu, između ostalih, izlagali su mlekara "Moravica" iz Arilja, PK "Zlatibor" i proizvođač mesnih prerađevina "Zlatiborac" iz Čajetine, otkupljivač i izvoznik voća "Oportjunitu lajn" iz Prijepolje, firma "Brković" iz Užica, radionica za umetničku obradu stakla "Tifani" sa Zlatibora.

Najatraktivniji deo sajma, po oceni posetilaca, predstavljala je turistička ponuda Etno parka "Terzića avlija" iz Zlakuse i seoskih domaćinstava Kremana i Kačera, sela Šljivovice, Mačkata iz Čajetine i domaćinstava Rosića i Stojića iz Kosjerića.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.