Izvor: B92, 23.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odobreno 23,5 miliona za Pirot

Pirot, Bela Palanka -- Vlada Srbije odobrila 23,5 miliona dinara za sanaciju štete od poplava, kaže direktor Fonda za gradevinsko zemljište u Pirotu.

"Od Vlade Srbije smo dobili 20 miliona dinara za naknadu štete na lokalnim putevima, a za sanaciju štete na magistralnim i regionalnim putevima 3,5 miliona. Sredstva su bespovratna i obezbedena su iz budžeta Srbije", izjavio je Momčilo Antić agenciji Beta.

On je kazao da je sproveden postupak izbora najpovoljnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ponuđača i da će sa njima biti sklopljen ugovor.

Antić je dodao da je šteta devet mostova na području ove opštine oko 49 miliona dinara.

Velike štete od poplava u Beloj Palanci

Predsednik opštine Bela Palanka Aca Spasić rekao je danas da šteta od nedavnih poplava u toj opštini na objektima, poljoprivrednom zemljištu i infrastrukturi koji su u nadležnosti lokalne samouprave iznosi više od 61 milion dinara.

Spasić je rekao agenciji Beta da u ovaj iznos nisu uračunate i štete na objektima koji su u nadležnosti republičkih institucija.

"Reč je o regionalnim i magistralnim putevima i mostovima i regulaciji vodotokova na području naše opštine koji su stradali u poplavama", rekao je Spasić.

Ova opština je posle poplava interventno od Vlade Srbije dobila pet miliona dinara za saniranje šteta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.