Odlukom Vlade Srbije ukida se Er Srbijina linija Niš-Budimpešta

Izvor: TangoSix.rs, 24.Okt.2019, 09:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odlukom Vlade Srbije ukida se Er Srbijina linija Niš-Budimpešta

Nacionalna avio-kompanija je saopštila da odlukom Vlade Srbije ukida liniju Niš-Budimpešta nakon 27. oktobra ove godine. U saopštenju se navodi da je odluka je posledica „slabog interesovanja građana juga Srbije za putovanje u glavni grad Mađarske, ali i želje da pomenuta linija ne naruši dobre rezultate preostalih linija od javnog značaja iz Niša“.
– Naime, iako je od početka operacije u Nišu prošlo samo tri meseca, i iako let za Budimpeštu nije ispunio planirana očekivanja, >> Pročitaj celu vest na sajtu TangoSix.rs << prosečan procenat popunjenosti kabine za svih 12 linija dostigao je skoro 70 procenata.
Er Srbija je posle konsultacija sa predstavnicima lokalne samouprave i nadležnim državnim institucijama počela da preduzima radnje kako bi sprovela odluku i prekinla sve aktivnosti na toj liniji u skladu sa zaključenim ugovorom između Vlade Republike Srbije i Er Srbije, a posebno čl. 11 tog dokumenta. Svim putnicima koji su kupili karte za letove između Niša i Budimpešte posle 27. oktobra 2019. godine biće vraćen novac.
Važno je naglasiti da Er Srbija, zajedno sa nadležnim institucijama, od početka uspostavljanja redovnog saobraćaja iz Niša u julu 2019. godine, redovno prati sve parametre uspostavljenih linija od javnog značaja. Kompanija planira i sprovodi radnje koje imaju za cilj dalje unapređenje saobraćaja sa našeg drugog matičnog aerodroma u Nišu, a što je u interesu građana tog dela Srbije i srpskog nacionalnog avio-prevoznika. – stoji u saopštenju.
Kompanija je prošle nedelje raspisala konkurs za nove članove kabinske posade koji će biti otvoren do 31. januara 2020. godine.
– Samo tokom prvih nedelju i po dana, za posao u nacionalnoj avio-kompaniji prijavilo se više od 300 zainteresovanih kandidata. Novi članovi kabinske posade biće angažovani za operacije u Beogradu i Nišu pa će proces selekcije najboljih kandidata biti održan 9. novembra u srpskoj prestonici i 16. novembra u gradu na jugu Srbije. Kandidati će moći da predaju svoje radne biografije, sastanu se sa predstavnicima resornih službi Er Srbije i informišu u vezi sa ovom odgovornom profesijom i mogućnostima koje kompanija pruža. – poručuju iz Er Srbije.

The post Odlukom Vlade Srbije ukida se Er Srbijina linija Niš-Budimpešta appeared first on Tango Six.

Nastavak na TangoSix.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta TangoSix.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta TangoSix.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.