Izvor: B92, 27.Okt.2010, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odloženo suđenje Rodiću

Beograd -- Suđenje vlasniku više beogradskih listova Radisavu Rodiću odloženo u Višem sudu u Beogradu za 7. decembar.

Suđenje je trebalo da počne danas, tačno godinu dana od kad je uhapšen.

Na optuženičkoj klupi, pored Rodića, nalazi se i Vekomir Joksimović. Oni se terete da su zloupotrebili službeni položaj, odnosno da su koristeći lažnu dokumentaciju podigli kredit od Komercijalne banke u iznosu od 22 miliona dinara koji, prema navodima tužilaštva, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nisu vratili.

Suđenje je odloženo jer se drugooptuženi Joksimović nije pojavio na današnjem suđenju, pošto nije bio uredno pozvan.

Sud očekuje i izveštaj veštaka koji treba da razjasni da li je Rodić sposoban za suđenje zbog lošeg zdravstvenog stanja u kome se nalazi. Rodić se leči na VMA od januara. Njegov borak u bolnici je jedan od razloga da sud odbije zahtev odbrane da se Rodić pusti iz pritvora da se brani sa slobode.

Protiv osnivača "Kurira" i "Glasa javnosti" vođena je istraga po dva zahteva i jednom zahtevu za proširenje.

Rodić je uhapšen 27. oktobra prošle godine zbog sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba službenog položaja zajedno sa bivšim glavnim i odgovornim urednikom "Glasa javnosti" Slavoljubom Kačarevićem.

Rodiću je više puta produžavan pritvor, dok je Kačarević posle 13 dana pušten iz pritvora da se brani sa slobode.

Za zloupotrebu službenog položaja zaprećena je kazna od dve do 12 godina zatvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.