Izvor: B92, 20.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odložena promena registracija

Beograd -- Promena registarskih tablica u opštinama u Srbiji odložena je do usvajanja novog zakona kojim će se regulisati registarcija vozila.

U Službenom glasniku objavljena je izmena i dopuna pravilnika od 4. decembra po kome će u Srbiji postojati 34 registarska područja. U nekoliko opština, Loznici, Paraćinu i Vršcu, posle objavljivanja tog pravilnika bilo je negodovanja i protesta zbog troškova promene tablica i dokumenata, ali i zbog "gubitka identiteta".
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Prema izmenama, novi pravilnik primenjivaće se od dana "početka primene novog propisa o registarciji motornih i priključnih vozila", a ne osmog dana od objavljvianja, kako je prvobitno bilo objavljeno.

Po pravilniku, postojaće registarska podučja Beograd (BG), Bor (BO), Valjevo (VA), Vranje (VR), Gnjlane (GL), Đakovica (ĐA), Zaječar (ZA), Zrenjanin (ZR), Jagodina (JA), Kikinda (KI), Kragujevac (KG), Kraljevo (KV), Kosovska Mitrovica (KM), Kruševac (KŠ), Leskovac (LE), Niš (NI), Novi Pazar (NP), Novi Sad (NS), Pančevo (PA), Peć (PE), Pirot (PI), Požarevac (PO), Prijepolje (PP), Prizren (PZ), Priština (PR), Prokuplje (PK), Smederevo (SD), Sombor (SO), Sremska Mitorvica (SM), Subotica (SU), Užice (UE), Uroševac (UR), Čačak (ČA) i Šabac (ŠA).

Ministar Dragan Jočić izjavio je za Betu, povodom protesta autoprevoznika u nekoliko opština, da su područja određena u skladu sa iskustvima saobraćajne policije i neće biti menjana.

Na pitanje da li će vlasnici vozila u opštinama koje ostaju bez oznake imati dodatne troškove, Jočić je naveo da će sve tablice biti promenjene, ne precizirajući kada će to biti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.