Odgovor RTS-a organizatorima protesta 1 od 5 miliona

Izvor: RTS, 09.Okt.2019, 18:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odgovor RTS-a organizatorima protesta "1 od 5 miliona"

Predstavnici Saveza za Srbiju i grupa studenata aktivista pokreta "1 od 5 miliona" održali su konferenciju za štampu ispred zgrade Radio-televizije Srbije. Direktoru RTS-a Draganu Bujoševiću postavljeno je pitanje zašto je podneo krivičnu prijavu protiv studenata koji su ofarbali ulaz u zgradu javnog servisa. Odgovor RTS objavljujemo u celini.
Zakon obavezuje generalnog direktora RTS-a da preduzme sve >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mere kako bi zaštitio imovinu i sredstva koje ova ustanova koristi.

Zakon obavezuje direktora da podnosi prijave protiv svih koji oštećuju ili uništavaju imovinu i sredstva RTS-a, a na sudovima je da utvrde odgovornost.
Ove činjenice su i te kako dobro poznate svim organizatorima protesta, koji bi takođe preduzimali sve da zaštite imovinu i sredstva što njima pripadaju.
Zato je jasno da Dragan Bujošević, generalni direktor RTS-a, ne pokušava da uplaši pripadnike političkog pokreta "1 od 5 miliona", nego da samo radi ono što mu zakon nalaže.
RTS posebno podseća da briga o imovini RTS-a ne sme da bude samo obaveza RTS-a, već o njoj treba da se staraju i organi lokalnih samouprava kao i nadležni državni organi, jer, da podsetimo, imovina i sredstva koje koristi javni medijski servis su po Zakonu o javnim medijskim servisima u vlasništvu Republike Srbije.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.