Izvor: Glas javnosti, 25.Sep.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrojavanje do nove vlasti

KIKINDA - Odlazeći predsednik SO Kikinda Svetislav Vukmirica (DSS) prekjuče je saopštio da će se vanredna sednica lokalnog parlamenta održati 2. oktobra jer je 20 odbornika podnelo inicijativu za njeno sazivanje. Vukmirica je ocenio da je takav zahtev odbornika legalan, jer su svojim potpisima za zakazivanje vanredne sednice obezbedili skupštinsku većinu. Na predstojećoj sednici dužnosti će biti razrešeni dosadašnji predsednik i potpredsednik SO, kao i predsednik opštine i izabrani novi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Ovakav scenario se i očekivao jer su prošle sedmice članovi Opštinskog odbora SPS jednoglasno podržali odluku da sa demokratama potpišu koalicioni sporazum prema kojem će predstavljati novu skupštinsku većinu u lokalnom parlamentu. Socijalisti će insistirati da sem postojećih funkcija u opštinskoj administraciji i u javnim preduzećima njima pripadnu mesta u upravnim i nadzornim odborima koja su do sada bila u ingerenciji DSS-a.

- Svaki koalicioni sporazum uvek krene sa maksimalističkim zahtevima, a onda se sa političkim partnerima usaglašava. Ostala su svega dva-tri detalja. Jedan od njih odnosi se na izbor predsednika opštine jer se zalažemo da na tu funkciju bude imenovan naš kandidat, dok demokrate s pravom insistiraju na svom. Ovo pitanje biće rešeno na višim pokrajinskim instancama. Naš kandidat je aktuelni zamenik predsednika opštine Vladimir Ilić - izjavio je Stevan Grbić, predsednik OO SPS.

ODBORNIČKA GRUPA „NAPRED, SRBIJO“

Posle raskola u SRS i kolektivnog pristupanja kikindskih radikala Tomislavu Nikoliću svih 17 odbornika blagovremeno je zaštitilo mandate. Oni su potpisali sporazumni ugovor u kojem im se poništavaju blanko ostavke pre nego što ih je aktivirala Centralna otadžbinska uprava SRS. Oni će u idućem sazivu SO Kikinda delovati kao odbornička grupa „Napred, Srbijo“.

On je naglasio da su poslednja dešavanja u SRS uticala da odluka OO SPS o prepakivanju vlasti bude jednoglasna. Sa druge strane, demokrate poručuju da neće odustati od funkcije predsednika opštine.

- Taj stav smo socijalistima jasno predočili. Smatramo da se radi o njihovoj nerealnoj želji. Kandidati DS za funkciju predsednika opštine Kikinda su Jagoda Tolicki, Viktor Felbab i Ilija Vojinović - izjavio je za naš list Savo Dobranić, v. d. predsednika OO DS.

Odlazeću vlast u Kikindi čini koalicija SRS-SPS-PUPS-DSS, od kojih će se sada odbornici bivših radikala i narodnjaka preseliti u opoziciju.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.