Izvor: B92, 19.Sep.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbrana: Nedovoljna obuka

Beograd -- Vojni rok u Srbiji do septembra 2006. odslužilo 18.650 prigovarača savesti, piše Odbrana.

Od navedenog broja, njih 2.000 obavilo je obuku od ukupno 17 dana, pokazalo je istraživanje objavljeno u tom listu. "Za 16.650 prigovarača savesti nije izvedena nikakva obuka i zbog toga im nije moguće odrediti ratni raspored u Civilnoj zaštiti, niti ih adekvatno angažovati u slučajevima elementarnih nepogoda i prirodnih katastrofa", navodi se u listu.

Većina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ustanova koje prihvataju prigovarače savesti ne vode evidenciju prisustva i načina obavljanja obaveza, ne postoje propisani dosijei, niti se u kartone osposobljenosti upisuju ocene, piše Odbrana i dodaje da je popuna jedinica Vojske smanjena jer je procenat onih koji se opredeljuju za civilno služenje vojnog roka u 2006. bio 44 odsto.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.