Odbornici odlučili - Beograd dobija prihvatilište za decu

Izvor: RTS, 30.Nov.2018, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbornici odlučili - Beograd dobija prihvatilište za decu

Odbornici Skupštine grada Beograda usvojili su predlog odluke o osnivanju "Prihvatilišta za decu Beograda" kao jedinstvene ustanove socijalne zaštite u nadležnosti grada.
U Prihvatilištu će biti obezbeđen privremeni smeštaj deci kojoj je to neohodno, a najduže šest meseci.
To će biti i svratište u kojem će privremen ili povremeno biti rešene njihove potrebe a svratište će im pomagati da >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lakše koriste druge usluge u zajednici.
U Prihvatilištu se, kako se navodi u predlogu odluke, mogu obavljati i druge delatnosti koje su u skladu s osnovnom delatnošću, a pod uslovom da se njihovim obavljanjem ne remete usluge socijalne zaštite, koje su osnovne.
Prihvatilište će značiti transparentnu i racionalnu realizaciju troškova, a efikasnije će moći da se kontrolišu prihodi i rashodi takve ustanove.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Skupština Beograda: Spomenik kralju, prihvatilište deci

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018

Skupština grada Beograda usvojila je danas odluke o izgradnji stanova za pripadnike snaga bezbednosti, o izmeni zona za naplatu poslovnog prostora i o osnivanju ustanove Prihvatilište za decu...Foto: MONDO/Goran Sivački Ilustracija..Zamenik gradonačelnika Goran Vesić izjavio je da će Građevinska...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.