Odbor: Izgradnjom ograde porašće broj migranata

Izvor: RTS, 21.Jul.2015, 17:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odbor: Izgradnjom ograde porašće broj migranata

Broj migranata povećaće se na severu Vojvodine kako se bude gradila ograda na granici sa Mađarskom, rečeno je na sednici Odbora za bezbednost Skupštine Vojvodine.
Članovi Odbora istakli su da može da se očekuje višestruko uvećanje broja migranata na severu Vojvodine, kao i da je potrebno što hitnije pronaći trajnije rešenje za njihovo zbrinjavanje, prenosi Beta.
Talas migranata bezbednosnu >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << situaciju u Vojvodini čini složenijom, ali za sada je sve pod kontrolom.
Pošto je Kanjiža na najvećem udaru priliva migranata iz Sirije, Pakistana i Avganistana, sutra će u taj grad biti dopremljeni kontejneri za hitan prihvat žena sa malom decom, kao i za povređene i bolesne kojima je neophodna pomoć.
Mihalj Bimbo, predsednik opštine, rekao je na sednici Odbora da su migrantima na visokim temperaturama najpotrebniji flaširana voda i dezinfekciona sredstva i dodao da kroz Kanjižu dnevno prođe između 1.000 i 2.000 migranata.
"Svi oni preko dana dođu i uveče idu preko granice. Ne zadržavaju se dugo u Kanjiži", rekao je Bimbo.
Predstavnici institucije Pokrajinskog ombudsmana ocenili su na sednici da, bez obzira na veliki protok izbeglica, cela mreža institucija dobro funkcioniše, kao i da su na terenu uočili visok stepen poštovanja ljudskih prava migranata, ali i dobar odnos sa lokalnim stanovništvom.
"Stanovništvo razume njihovu muku i shvata da se ne radi o samovolji ili nekakvoj pukoj želji za avanturizmom, već da je nužda i da su ih ratne okolnosti naterale da menjaju prebivalište", rekao je zamenik Pokrajinskog ombudsmana Stevan Arambašić.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.