Odblokirana pruga kod Lapova

Izvor: RTS, 18.Dec.2009, 21:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokirana pruga kod Lapova

Radnici privatizovane građevinske firme "1. maj" povukli su se sa pruge Beograd-Niš posle 12 dana blokade, pošto je većinski vlasnik, u skladu sa juče potpisanim sporazumom, ispunio prvu tačku i isplatio zaostale zarade.

Pruga Beograd-Niš odblokirana je večeras u 20.30 sati pošto su se radnici privatizovane građevinske firme "1. maj" povukli posle 12 dana blokade.

Radnici su prugu deblokirali pošto je većinski vlasnik, u skladu sa juče potpisanim sporazumom, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ispunio prvu tačku i isplatio zaostale zarade.

Zarade će u ponedeljak primiti i 69 od ukupno 254 radnika, koji su odustali od naplate potraživanja po izvršnim sudskim presudama.

Radnici su u proseku primili između 140.000 i 165.000 dinara, a ostali radnički zahtevi - uplata doprinosa za penziono i zdravstveno osiguranje biće ispunjeni, kako je predviđeno sporazumom, do 1. marta.

Tokom jučerašanjeg dana u Lapovu je potpisan sporazum između sindikata i poslovodstva kombinata o prekidu štrajka i načinu isplate zaostalih potraživanja.

Radnici kombinata držali su u blokadi međunarodnu prugu Beograd-Niš, u stanici Lapovo Varoš, od 7. decembra jer im većinski vlasnik "Autovojvodina" nije izvršio uplatu 11 zarada i doprinosa.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.