Izvor: B92, 01.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Odblokirana deponija u Valjevu

Valjevo -- Rešenjem Opštinskog suda u Valjevu danas je odblokirana sanitarna deponija u tom gradu, koju su blokirali građani.

Nju su od 13. oktobra blokirali građani okolnih naselja, nezadovoljni njenim održavanjem. Opštinska služba za odnose sa javnošću saopštila je tokom popodneva da su kamioni Javnog komunalnog preduzeća "Vidrak" već počeli da uklanjaju otpad sa ulica, trgova i iz naselja i odvoze ga na deponiju u Goriću.

U tom saopštenju se precizira >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da je predsednik opštine Jovan Tomić "preduzeo sve zakonom propisane mere" (na deblokadi deponije) posle upozorenja gradskog Zavoda za zaštitu zdravlja da je epidemiološka situacija u Valjevu "sve alarmantnija".

Deponiju su 13. oktobra blokirali građani mesnih zajednica Gorić, Beloševac i Gradac, čije se kuće nalaze u blizini gradskog smetlišta, nezadovoljni načinom njenog održavanja. Oni su nezadovoljni i što nije sproveden sporazum iz septembra 2004. godine, koji su, u sličnoj situaciji, postpisali građani i lokalna samouprava, a zbog toga što privremena deponija radi već 20 godina.

Proteklih dana "Vidrak" je smeće iz Valjeva vozio na nekoliko deponija u okolnim gradovima, od Loznice do Aranđelovca, ali su se i građani tih gradova takođe bunili zbog dopremanja smeća.

Opštinska služba za odnose s javnošću najavila je da će se gradonačelnik Tomić, povodom deblokade deponije u četvrtak obratiti javnosti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.