Od sutra ne dolazite na posao - mejl koji je dobilo 60 zaposlenih beogradskog Dreya

Izvor: NaDlanu.com, 09.Jun.2014, 22:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Od sutra ne dolazite na posao" - mejl koji je dobilo 60 zaposlenih beogradskog Dreya

Filijala švajcarske IT kompanije Drey sinoć je otpustila 60 svojih zaposlenih od kojih su većina programeri. Kompanija je do sada razvijala imidž kao veoma dobro mesto za rad, a i danas na sajtu možete da vidite da se identifikuju upravo kroz svoje zaposlene.

Do skoro ste od onih koji su radili u Dreyu mogli da čujete da je to bio posao na koji su čekali, da je jedinstveno mesto za rad u Srbiji i da je okruženje koje omogućava učenje i razvoj. Međutim, danas su se svi >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ti utisci definitivno srušili. Bez upozorenja, zaposleni su sinoć dobili informaciju da više ne treba da dolaze na posao, jer je firma u procesu likvidacije.

Naravno, u ponedeljak ujutru svi su se ipak pojavili ispred kancelarije, a obezbeđenje koje je jedino bilo prisutno im nije dozvolilo ni da uđu u svoje kancelarije. Zanimljivo je da sa planovima za gašenje nisu bili upoznati ni menadžeri, pa ni direktor. Svi su zajedno ostali ispred zgrade jutros u Kralja Petra 45.

Drey kreiraju internet i mobilna rešenja, a sva rešenja su rešavali inhouse – tako da se u jednom danu na tržištu našla ozbiljna ekipa: programeri Java, ASP.NET, MVC, mobilni developeri za iOS, Android, Blackberry i Windows platforme, Data Analyst, Data Scientist, grafički i UX dizajneri, a tu je i ozbiljna biznis ekipa: market analitičari, customer support, account menadžeri i dr.

Izvor: startit.rs

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.