Od srede novi računi za Infostan

Izvor: B92, 31.Mar.2009, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od srede novi računi za Infostan

Beograd -- Beograđani će od srede dobiti nove račune za infostan, u kojima će biti detaljno obavešteni o svim dugovanjima, kaže za B92 član beogradske vlade Goran Aleksić.

Prema novoj odluci, svim građanima koji do 30. aprila plate svoj osnovni dug od 1999. godine, biće otpisana potraživanja za kamatu i sudsku taksu, kao i troškovi nastali zbog pokretanja sudskog postupka.

Građanima koji su već izmirili dugovanja do donošenja zaključka Gradskog veća nadoknadiće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se svi iznosi naplaćenih kamata i sudskih troškova.

Beograđani treba da zaborave obaveštenja koja su dobili od Infostana i da sačekaju nova, u kojima će potpuno precizno biti obavešteni o svojim dugovanjima.

Član gradske vlade Goran Aleksić rekao je u Stanju nacije B92 da nova obaveštenja i odustajanje od predhodne akcije nisu priznanje da je napravljena greška.

"Akcija je prekinuta u delu gde su obezbeđene veće povoljnosti za građane koji su u međuvremenu svoje obaveze ili izmirili ili su ih izmirivali sa zakašnjenjem. Njima smo obezbedili da sve ono što je trošak izazvan sudskim procedurama ili obračunatim kamatama, da im se sve to izbriše. To podrazumeva potpuno novi obračun. Tako da ovakvo obaveštenje više ne važi. Sada će dobiti obaveštenje u kom će sve videti”, kaže Aleksić.

Nacionalna organizacija potrošača poziva gradske vlasti da omoguće građanima da utvrde činjenično stanje.

"Da se kaže građanima koji su brojevi rešenja, po kojim su brojevima rešenja oni utuženi pred sudom. Da oni mogu da pogledaju, da prigovore eventualno. Pošto rešenja evidentno nisu uručena. Rešenja im se moraju uručiti po Zakonu o parničnom postupku”, kaže član pravnog tima Nacionalne organizacije potrošača Srđan Dobrica.

Inače, gradske vlasti planiraju da ubuduće, uz uplatnicu Infostana, građane obaveštavaju o dugu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.