Izvor: B92, 08.Feb.2004, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od ponedeljka počinje sa radom prva romska televizija u Beogradu

Beograd -- Prva romska televizija u Beogradu "Khrlo e Romengo - Glas Roma", počeće emitovanje programa u ponedeljak 9. februara u 11,30 na 60 kanalu, potvrdio je danas agenciji Beta direktor te televizije Dragoljub Acković. Prema njegovim rečima, televizija će biti dvojezična, na romskom i srpskom jeziku, a planira se emitovanje programa 24 sata dnevno. Acković je kazao da će biti oformljene informativna, kulturna, obrazovna, sportska i kulturno-zabavna redakcija, a da će informativne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << emisije biti emitovane svakog sata. Direktor "Glasa Roma" je dodao da državni organi nisu pomogli u formiranju te televizije već da su potreban novac sakupili sami Romi zainteresovani za formiranje takve televizije.

Ponedeljak, 9. februar, izabran je za dan na koji će početi emitovanje programa u znak sećanja kada je, pre 18 godina, na Televiziji Priština pokrenuta prva televizijska emisija na romskom jeziku "Anglunipe - Napredak". Neki od pokretača te emisije biće urednici programa na televiziji "Khrlo e Romengo".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.