Od početka godine od groznice Zapadnog Nila preminule 34 osobe

Izvor: BKTV News, 10.Okt.2018, 22:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od početka godine od groznice Zapadnog Nila preminule 34 osobe

Najviše obolelih registrovano je u Beogradu - 186.

U Srbiji je ove godine registrovano 369 osoba obolelih od groznice Zapadnog Nila, koju prenose zaraženi komarci, dok su 34 osobe umrle, pokazuju najnoviji podaci Instituta za javno zdravlje Srbije "Dr Milan Jovanović Batut".

Prema podacima Instituta, od 2. do 9. oktobra od groznice Zapadnog Nila obolelo je 19 osoba, a umrla su četiri pacijenta.

Infekcija virusom Zapadnog Nila zvanično je prvi put registrovana >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << u Srbiji krajem jula 2012. godine i od tada do 2017. prijavljena su 574 slučaja groznice Zapadnog Nila, a umrla je 61 osoba.

Evo kako možete da se zaštitite!

Simptomi slični gripu

Na simptome virusa Zapadnog Nila treba obratiti pažnju, jer mogu da podsećaju na neku drugu virusnu infekciju, poput gripa. Pa tako, ukoliko primetite da vam naglo skače temperatura, imate glavobolju, bol u grlu, leđima, mišićima i zglobovima, osećaj umora, blagi prolazni osip na koži i uvećane žlezde, trebalo bi da se obratite lekaru.

U čak oko 80 odsto slučajeva ujeda komaraca kod ljudi ne izaziva nikakve simptome i zdravlje nije ugroženo. Ipak, najugroženiji su hronični bolesnici, kod kojih može da dođe do encefalitisa ili meningitisa.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.