Od marta elektronske zdravstvene knjižice

Izvor: Blic, 05.Jan.2012, 21:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od marta elektronske zdravstvene knjižice

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Aleksandar Vuksanović najavio je danas da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica građanima.

Vuksanović je gostujući na RTS-u kazao da će se najpre sa podelom knjižica sa čipom početi u Valjevu, a nakon toga i u drugim mestima u Srbiji.

Takva vrsta zdravstvene legitimacije omogućiće brži i lakši pregled kod lekara i podizanje lekova u apotekama.

Plan je, kako je >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << rekao Vuksanović, da se građanima uruči milion i po kartica do kraja godine, a RFZO je dužan da u roku od tri godine svim zdravstvenim osiguranicima omogući nove knjižice.

Cena zamene knjižica koje će važiti 10 godina, kako je kazao Vuksanović, iznosiće oko 400 dinara, a procenjeno je da su ukupni troškovi izdavanja novih knjižica oko 20 miliona evra.

Govoreći o izabranom lekaru, Vuksanović je kazao da je važno da građani u roku od šest meseci izaberu lekara kako bi mogli da overe zdravstvenu knjižicu.

"Odabir lekara čini dobro svima nama", kazao je direktor RFZO dodajući da će moći bolje da se prati zdravstveno stanje pacijenta i proceni koja im je terapija potrebna.

On je podsetio da je uvođenje institucije obaveznog lekara u drugim zemljama dalo dobre rezultate u praćenju zdravlja pacijenata i organizaciji preventivnih programa.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Elektronske zdravstvene knjižice od marta

Izvor: Radio 021, 05.Jan.2012

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje Aleksandar Vuksanović najavio je da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica.

Nastavak na Radio 021...

OD MARTA U SRBIJI ČIPOVANE ZDRAVSTVENE KNJIŽICE

Izvor: Kurir, 05.Jan.2012

Vuksanović je kazao da će se najpre sa podelom knjižica sa čipom početi u Valjevu, a nakon toga i u drugim mestima u Srbiji...BEOGRAD - Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Aleksandar Vuksanović najavio je da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica...

Nastavak na Kurir...

Elektronske zdravstvene knjižice od marta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Jan.2012, 03:06

BEOGRAD -..Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Aleksandar Vuksanović najavio je da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica građanima...Vuksanović je gostujući na RTS-u juče kazao da će se najpre sa podelom knjižica sa čipom početi u Valjevu, a...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Od marta elektronske zdravstvene knjizice

Izvor: Radio Centar 987, 06.Jan.2012

Direktor Republickog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Aleksandar Vuksanovic najavio je danas da ce od marta poceti dodela elektronskih zdravstvenih knjizica gradjanima.Vuksanovic je gostujuci na..

Nastavak na Radio Centar 987...

Od marta elektronske knjižice

Izvor: B92, 06.Jan.2012

Direktor Republičkog fonda za zdravstveno osiguranje (RFZO) Aleksandar Vuksanović najavio je danas da će od marta početi dodela elektronskih zdravstvenih knjižica građanima...Vuksanović je gostujući na RTS-u kazao da će se najpre sa podelom knjižica sa čipom početi u Valjevu, a nakon toga...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.