Od kompanije Tetra Pak povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Izvor: Objava, 08.Jun.2016, 12:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od kompanije Tetra Pak povodom Svetskog dana zaštite životne sredine

Učionica na otvorenom i uređeno školsko dvorište za
OŠ „Vuk Karadžić“ u Stojniku

Povodom 5. juna, Svetskog dana zaštite životne sredine, a u okviru projekta Eko Paket, osnovna škola „Vuk Karadžić” iz Stojnika kod Aranđelovca dobila je od kompanije Tetra Pak učionicu na otvorenom i sadnice i cveće za školsko dvorište. Đaci dobijaju priliku da o biljkama, životinjama, ali i o zaštiti životne sredine uče na najlepšem mestu za to - na otvorenom, u svom dvorištu.
Zajedno sa eko-koordinatorkom, Danijelom Bjelicom Pavlović i predstavnicima medija, kompanije Tetra Pak i opštine Aranđelovac, đaci su danas posadili sadnice u dvorištu škole. Pripremili su i izveli za goste priredbu i prolećni maskenbal.
Kompanija Tetra Pak predano radi na podizanju svesti javnosti o važnosti očuvanja životne sredine i trudi se da 5. jun, Svetski dan zaštite životne sredine, bude prepoznat kao značajan u Srbiji. Treću godinu za redom ovaj dan kompanija obeležava uređenjem školskog dvorišta jedne škole u Srbiji. Prva škola koja je dobila učionicu na otvorenom i sadnice bila je OŠ „Momčilo Nastasijević“ iz Gornjeg Milanovca, dok je prošle godine to bila OŠ „Miodrag Čajetinac Čajka” iz Trstenika.

Organizovanjem ovakve aktivnosti Tetra Pak želi da ukaže na to koliko je važno u kakvoj životnoj sredini živimo i ohrabri druge da misle o tome i preduzmu konkretne korake ka njenom očuvanju.