Izvor: B92, 02.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas u štrajku 400 škola?

Beograd -- Uprkos najavama da je postignut sporazum Vlade i sindikata, prvog dana školske godine 162 škole su stupile u štrajk.

U Uniji prosvetnih radnika Srbije očekuju da će od danas u štrajku biti oko 400 škola i kažu da će dalji potezi tog sindikata biti poznati u subotu.

Za neke prvake u osnovnim školama juče su održane priredbe, dok je drugima objašnjeno da škola štrajkuje i njihov prvi školski dan je odložen.

"Bez zabluda" >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministarstvo prosvete i sporta danas je saopštilo da svako ima pravo na štrajk, ali da nije časno ni logično dovoditi u zabludu javnost i profesore, posebno u vreme kada Ministarstvo ulaže veliki napor da sačuva radno mesto svakom prosvetnom radniku. "Ministarstvo nastavlja da radi za dobrobit profesora i dece", navodi se u saopštenju, ali ne i podatak koliko je škola u štrajku, prenosi Fonet.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.