Od danas počinje upis đaka prvaka

Izvor: Politika, 01.Apr.2011, 13:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Od danas počinje upis đaka prvaka

BEOGRAD – U Srbiji danas počinje da teče dvomesečni rok za upis đaka prvaka u školsku 2011/12 godinu, a u prvi razred krenuće mališani rođeni od 1. marta 2004. do kraja februara 2005. godine.

Kako se očekuje, samo na teritoriji grada Beograda u prvi razred biće upisano oko 15.000 đaka, što je za oko 500 manje nego lane, a za sada nema preciznih podataka koliko će dece u čitavoj Srbiji biti upisano u prvi razred.

Upis mališana od šest i po do sedam i po godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << trajaće zvanično do kraja maja, ali roditelji mogu upisati decu sve do početka školske godine.

Uz dokumentaciju, koju čine izvod iz matične knjige rođenih, potvrda o prebivalištu, potvrda o završenom pripremnom predškolskom programu, potreban je i dokaz o zdravstvenom pregledu.

Deca pre polaska u školu moraju da obave sistematski pregled kod pedijatra, specijaliste za ORL, očnog lekara i logopeda, a ispitivanje deteta i proveru spremnosti za školu obavljaju psiholog i pedagog.

Ako dete starije od sedam i po godina zbog bolesti ili drugih razloga nije upisano u prvi razred, može se upisati u prvi ili odgovarajući razred na osnovu prethodne provere znanja.

Pored državnih, deca mogu da se upišu i u privatne osnovne škole koje rade po zvaničnim planovima i programima.

Tanjug

objavljeno: 01.04.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.