Izvor: RTS, 10.Avg.2020, 21:07

Od danas "Oko sokolovo" kažnjava, kazne do 25.000 dinara

"Oko sokolovo", novi elektronski sistem za kontrolu parkiranja u Beogradu, do sada je samo snimalo i slalo opomene nesavesnim vozačima. Od danas kreće naplata kazni za nepropisno parkiranje, čija visina se kreće od 5.000 do 25.000 dinara.
Ranko Šekularac, zamenik sekretara Sekretarijata za poslove komunalne milicije je gostujući u Beogradskoj hronici naveo da najveća propisana kazna za fizička lica iznosi 25.000 dinara.

"To su >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << oni prekršaji koji u najvećoj meri ugrožavaju kako našu bezbednost tako i nesmetano odvijanje saobraćaja - parkiranje na pešačkim prelazima, zelenim površinama, žutoj traci, trgovima", objašnjava Šekularac.
Kako kaže, do sada nas je saobraćajna policija kažnjavala ukoliko smo nepropisno parkirani, sada nas prati i saobraćajna policija i "Oko sokolovo", pa je, kako kaže teoretski moguće da dobijemo dve kazne za jedan prekršaj.
"Teoretski postoji mogućnost da se dobiju dve kazne za isti prekršaj, ali sam uveren da su vrlo male šanse da se tako nešto desi. U svakom slučaju imamo Sud za prekršaje, on je taj koji će odlučiti o pritužbi građana", objašnjava zamenik sekretara Sekretarijata za poslove komunalne milicije. 
Objašnjava da je danas istekao rok od dve nedelje, kada je u fazi testiranja, prve nedelje bilo snimano stanje i objavljivan broj učinjenih prekršaja, dok su se u drugoj nedelji slala obaveštenja sa fotografijom onima koji su bili u prekršaju, sa molbom da ubuduće propisno parkiraju svoja vozila i da će od danas svi prekršaji biti komunalne milicije.
"Koliki god da bude broj u narednom periodu komunalna milicija će to procesuirati i sigurno je da će oni koji su odgovorni za učinjene prekršaje dobiti adekvatnu sankciju na kućnu adresu", objašnjava Šekularac.
Dodaje da je u u prvoj nedelji, prva tri dana "Oko sokolovo" zabeležilo preko 3.000 prekršaja, a da je u drugoj nedelji evidentirano smanjenje.
Dodaje da danas nisu vidljiva zagušenja koja su bila pre dve nedelje.
"Lično sam danas bio na terenu i video da su ulice koje smo prepoznali kao kritične u smislu nepropisnogn i bahatog parkiranja relativno prohodne i čiste. Bilo je izolovanih slučajeva koje su verujem, kolege adekvatno sankcionisale i procesuirale", navodi Šekularac.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.