Izvor: B92, 19.Sep.2009, 18:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Očišćena četvtina divljih deponija

Niš -- Grad Niš uklonio je sa svoje teritorije u proteklih nekoliko meseci više od 5.500 tona otpada, čime je očišćena četvrtina divljih deponija u gradu i okolini.

Sa ulica, zelenih površina, obala reka i seoskog područja u poslednjih pet meseci uklonjen je otpad, čime je 35 ari pretvoreno u korisnu površinu.

"Katastar divljih deponija, kojih je bilo ukupno 106, pokazao je da deponije nastaju kako u centru, tako i na periferiji grada, ali da su najpogođenija >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << ona sela koja nisu obuhvaćena uslugom odvoza smeća", rekao je gradonačelnik Niša Miloš Simonović.

Prema njegovim rečima, Niš je u prethodnih pet meseci uslugom odvoza smeća pokrio oko 10 odsto ukupne gradske površine.

"U akciju 'Očistimo Niš' do sada je uloženo oko 6,5 miliona dinara, isključivo iz naših izvora", rekao je Simonović.

On je naveo i da je grad, u proteklom periodu, posebno pažnju posvetio uređenju gradskih parkova i izletišta.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.