Obustavit radove EBD

Izvor: Akter, 10.Maj.2015, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obustavit radove EBD

Stanovnici novobeogradskog Bloka 32 upozorili su danas da Elektrodistribucija Beograd (EDB) gradi visokonaponsku trafostanicu (110kV/80MVA), kao i više od 5.000 kvadratnih metara poslovnog prostora usred stambene zone tog bloka, bez studije zone uticaja, kao i bez saglasnosti Ministarstva poljoprivrede i zaštite životne sredine.

U saopštenju medijima stanovnici tvrde da je direktno ugroženo više od 200 dece školskog i predškolskog uzrasta koja žive u susednim stambenim zgradama, >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << kao i državni dečji

vrtić "Čarolija" koji je smešten u samoj zgradi uz koju se gradi trafostanica.

Elektrodistribucija je 2012. godine najavila, a zatim i započela izgradnju svojih objekata u nestambenoj zoni u Bloku 20, ali je ta gradnja zaustavljena, a zatim započeta u bloku 32, ukazuje se u saopštenju.

Potpisnici saopštenja navode da se u Bloku 20 nalaze ekskluzivni hoteli i poslovne zgrade, a u Bloku 32 stambeni blok Univerzitetskog naselja.

Republički urbanistički inspektor naložio je 9. februara poništavanje urbanističkog projekta za predmetne objekte EDB, jer isti nije izdat u skladu sa Zakonom o planiranju i

izgradnji kao i sa Generalnim planom Beograda do 2021. godine.

Isti organ naložio je i poništavanje lokacijske dozvole za predmetne objekte, što po automatizmu znači poništavanje građevinske dozvole i obustavu radova.

Neverovatno je da nadležna lica u Gradskom sekrtarijatu za urbanizam i građevinske poslove, kao i u Ministarstvu građevine Srbije, odbijaju da postupe po nalozima Republičkog urbanističkog inspektora i ponište urbanistički projekat i lokacijsku dozvolu, navode potpisnici saopštenja.

Nastavak na Akter...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.