Obuka hraniteljskih porodica

Izvor: B92, 13.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obuka hraniteljskih porodica

Pirot -- Opština Pirot odobrila 120.000 dinara za projekat obuke hraniteljskih porodica.

Projekat predviđa da 20 porodica iz Pirota, Dimitrovgrada i Babušnice bude obučeno za prihvat dece. Direktorka Centra za socijalni rad u Pirotu Marija Vasić rekla je da je cilj projekta da se zaštite deca bez roditeljskog staranja i izbegne njihovo smeštanje u dom.

"Domski smeštaj nije adekvatan za razvoj dece. Hraniteljske porodice imaju približno ili daleko bolje uslove >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od onih koje su ta deca imala u prirodnim porodicama", kaže ona i dodaje da će stručni tim proceniti koje od prijavljenih porodica ispunjavaju uslove i obaviti terensku posetu i razgovor s članovima porodica.

"Poželjno je da hraniteljske porodice budu potpune, kako bi lakše iznele teret vaspitanja i odgajanja deteta. Takođe je bitno da to bude zdrava porodica i da poseduje materijalne i stambeno-ekonomske uslove da bi dete moglo da ima adekvatne uslove za rast i razvoj", kaže Marija Vasić.

Sredstva za projekat odobrena su na osnovu javnog konkursa za finansiranje projekata iz Lokalnog plana akcije za decu, a projekat sprovodi Centar za socijalni rad u Pirotu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.