Obradović: Ministarstvo će obnoviti školu u Rekovcu

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2012, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obradović: Ministarstvo će obnoviti školu u Rekovcu

REKOVAC - Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas u Rekovcu da će Ministarstvo finansirati radove na popravci Poljoprivredno-veterinarske škole u ovom gradu, koja je demolirana juče prilikom eksplozije kotla, a nije bilo povređenih učenika.

Zgrada Poljoprivredno-veterinarske škole neće biti u dogledno vreme sposobna za održavanje nastave, rekao je Obradović, ali i najavio da će nastava u sredu početi u osnovnoj školi, čija je zgrada neposredno uz Poljoprivredno-veterinarsku >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << školu.

"Napravili smo plan. U zgradi osnovne škole ima prostora za đake obe škole. Osnovci će pohađati nastavu pre podne, a učenici poljoprivredne škole posle podne", kazao je ministar prosvete i istakao da će u toku sutrašnjeg dana opština napraviti peći i očistiti odžake.

Obradović, koji je u pratnji predsednika opštine Dragana Prodanovića posetio demoliranu školu, dodao je da istražni organi još rade svoj posao.

Ministar je napomenuo da je kotao koji je eksplodirao imao trostepeni sistem zaštite, "i vrlo je važno da utvrdimo da li je greška u instalacijama ili je u pitanju ljudski faktor".

Prema njegovim rečima, kotao koji je eksplodirao napravljen je pre samo mesec dana i još su važeće garancije izvođača.

Kada istražni organi završe svoj posao, u srednjoj školi ćemo osposobiti prostorije koje su sada pod srčom i šutom i krenuće nastava u njima. Onda ćemo napraviti plan da do početka nove školske godine sve bude spremno za normalnu nastava u Poljoprivredno-veterinarškoj školi, sa novim kotlom, kazao je on.

Najvažnije da u eksploziji nije bilo teško povređenih i da su lakše povređeni dobro, kazao je Obradović.

Eksplozija kotla dogodila se juče oko 10 sati. Četiri lica su lakše povređena. Na zgradi je, prema slobodnoj proceni načelnika školske uprave za pomoravski okrug Živote Starčevića, uništeno 80 odsto stolarije i oko 50 odsto krova.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Ministarstvo će obnoviti školu u Rekovcu

Izvor: Šumadija Press, 05.Mar.2012

Ministar prosvete i nauke Žarko Obradović izjavio je danas u Rekovcu da će Ministarstvo finansirati radove na popravci Poljoprivredno-veterinarske škole u ovom gradu, koja je demolirana juče prilikom eksplozije kotla.

Nastavak na Šumadija Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.