Obilne padavine, jaka grmljavina i olujni vetar stižu u Srbiju, na snazi meteoalarm

Izvor: BKTV News, 22.Jul.2018, 12:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obilne padavine, jaka grmljavina i olujni vetar stižu u Srbiju, na snazi meteoalarm

Republički hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje na obilne padavine uveče i tokom noći, praćene jakom grmljavinom, olujnim vetrom i gradom.

"Uveče i tokom noći očekuju se kratkotrajne vremenske nepogode sa obilnim padavinama, više od 20 mm za tri sata, sa jakim grmljavinama, olujnim vetrom, kao i pojavom grada, naročito u severnim, zapadnim i centralnim delovima zemlje", navodi se u saopštenju RHMZ.

U ponedeljak i utorak u većini mesta će za 24 sata >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << pasti od 20 do 30 mm kiše, lokalno i više, naročito u centralnim i južnim krajevima.

"Na području Beograda uveče i tokom noći u pojedinim delovima grada očekuju se obilne padavine, sa količinom većom od 20 mm za tri sata, lokalno i više, a moguće su i kratkotrajne vremenske nepogode", dodaje se na sajtu RHMZ.

U poendeljak i utorak doći će do porasta manjih bujičnih vodotoka na slivovima Jadra, Kolubare sa pritokama, Jasenice, Kubršnice, Lepenice i Resave, na gornjem delu sliva Zapadne Morave, sa mogućnošću lokalnih izlivanja.

Za centralni, severni i zapadni deo Srbije danas je na snazi narandžasti meteoalarm, što znači da su prognozirane opasne vremenske pojave, takvog inteziteta da mogu prouzrokovati materijalnu štetu i biti opasne po ljude i životinje.

Inače, u naredna dva sata u Bačkoj i Banatu očekuje se kiša, pljuskovi i grmljavina.

Arheološko otkriće u Paraćinu: Na placu budućeg "Lidla" nađena grobnica iz bronzanog doba

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.