Obezbeđenje iznelo odbornika iz sale

Izvor: Blic, 11.Jul.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obezbeđenje iznelo odbornika iz sale

KRALJEVO - Ivana Damjanovića, odbornika Pokreta za Kraljevo u Skupštini grada obezbeđenje zgrade iznelo je juče iz sale kada je insistirajući da govori o povredu poslovnika odbio da napusti skupštinsku govornicu. Predsednik Skupštine Branko Kaplarević proglasio je pauzu, a Damjanović je iznet iz sale. Nakon toga i preostalih pet odbornika ovog pokreta napustili su zasedanje, što su pre toga već učinili i svi odbornici Pokreta za evropsku Srbiju.

Kada je opozicija napuustila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << salu odbornici iz SRS, SPS-PUPS i DSS-NS koji čine većinu su usvojili novi statut grada i poslovnik o radu Skupštine, a potom ekspresno formirali sve gradske komisije.

Varnice na skupštini krenule su u petom minutu zasedanja, kada su šefovi odborničkih grupa partija koje čine Pokret za evropsku Srbiju upozorili da postoje ozbiljne indicije da ministarstvo proglasiti nevažećim prve dve sednice novog gradskog parlamenta zbog kršenja zakona i poslovnika i bi da zbog toga trebalo odložiti sednicu.

- Umesto da sačekamo odluku ministarstva, oni su počinili novi prekršaj dozvolivši predsedniku opštine dr Milošu Babiću i potpredsednici Vesni Vukajlović Nikolić da glasaju, iako na to nemaju pravo jer su izabrani na funkcije, što je dovoljno da i ova sednica bude poništena i da sve odluke budu proglašene ništavnim, o čemu ćeo uputiti novu predstavku - kaže Vukomir Mitrović, šef odborničke grupe Za evropsku Srbiju.

Pokušaji predsednika Skupštine Branka Kaplarevića (SRS) i predstavnika vladajuće koalicije, pre svega onih iz SPS, da objasne opoziciji kako se radi po starom poslovniku dok ne bude donet novi, kulminirali su izlaskom odbornika Pokreta za Kraljevo Ivana Damjanovića, inače donedavno jednog od viđenijih članova kraljevačkog SRS, za govornicu, ali nakon prozivke u kojoj se zvanično izjasnio da nije u sali. Kada mu predsedavajući nije dao reč i isključio mikrofon, Damjanović je odbio da ode nakon čega ga je obezbeđenje odnelo.

- Pokušali smo da budemo kooperativni i da podržimo odluke koje bi koristile Kraljevu, ali vi imate nameru da po svaku cenu sprovedete šta ste namerili. Zbog toga ćemo napustiti salu i sačekati da država kaže svoje - rekao je dr Ljubiša Jovašević, šef odborničke grupe Pokreta za Kraljevo napuštajući salu sa odbornicima svoje grupe.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.