Obeleženo 166 godina rada VMA

Izvor: B92, Beta, Tanjug, 02.Mar.2010, 23:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeleženo 166 godina rada VMA

Beograd -- Na svečanoj sednici povodom obeležavanja 166 godina VMA uručena su priznanja i povelje najboljoj organizacionoj celini, autoru godine i partnerima institucije.

Načelnik Vojno- medicinske akademije, general-major Miodrag Jevtić rekao je da je strategija te institucije da u narednom periodu unapredi medicinsku struku i da savremene svetska dostignuća uvede u rutinsku praksu.

Načelnik VMA kaže da je, posle višegodišnjih napora, ta ustanova upisala prvu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << generaciju studenata medicine i da će i ubuduće na Visokoj školi medicine VMA, koja će vrlo brzo i formalno postati Medicinski fakultet Univerziteta odbrane, školovati kadrove za potrebe vojnog zdravstva.

"Intenzivirali smo međunarodnu vojnomedicinsku saradnju i samo u toku prošle godine na raznim formama edukacije u našoj ustanovi boravili su medicinari iz više od 20 država", kazao je Jevtić.

Načelnik VMA Miodrag Jevtić naveo je da o kvalitetu te zdravstvene ustanove najbolje govori podatak da je tokom 2009. broj zdravstvenih usluga porastao između 10 i 20 odsto, kao i da je u VMA prošle godine pregledano i lečeno gotovo pola miliona ljudi.

Jevtić je najavio i da će od sutra VMA jednom nedeljno, svake srede, biti i centar za hitne medicinske slučajeve, kao ispomoć preopterećenom Urgentnom centru.

Svečanosti povodom 166. godišnjice rada VMA prisustvovali su premijer Srbije Mirko Cvetković, potpredsednik Vlade Jovan Krkobabić, ministar prosvete Žarko Obradović, patrijarh srpski Irinej.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jubilej VMA

Izvor: RTS, 02.Mar.2010

Svečanom akademijom u Narodnom pozorištu obeležena je 166. godišnjica postojanja Vojnomedicinske akademije u Beogradu. Zadaci-približavanje evropskim standardima i rad kao integrisani sistem zdravstva, rekao general-major Miodrag Jevtić, načelnik VMA. ..Povodom obeležavanja 166 godina od osnivanja...

Nastavak na RTS...

Pregledano više od pola miliona ljudi

Izvor: Blic, 03.Mar.2010, 01:15

Na Vojnomedicinskoj akademiji u 2009. godini registrovano je povećanje svih medicinskih usluga za 10 do 20 odsto, pregledano je više od pola miliona ljudi i bolnički lečeno njih 35.000, izjavio je juče načelnik VMA Miodrag Jevtić na svečanoj sednici povodom obeležavanja 166. godišnjice te medicinske...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.