Izvor: B92, 24.Apr.2010, 12:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Svetski dan knjige

Beograd -- Potpisivanjem knjiga, druženjem pisaca i čitalaca u bibliotekama i knjižarama, obeležen je Svetski dan knjige.

Pisci Samizdat-ovih izdanja dan su posvetili svojim čitaocima, koji su knjige omiljenih autora mogli da kupe po, za ovu priliku, sniženim cenama. Većina izdavača pažnju je posvetila najmlađoj publici. Mnogi se pitaju ima li knjiga, u svetu kompjutera, interneta i sve popularnijih elektronskih čitača kindla i ipada, budućnost.

Stvaraoci >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << smatraju da novi formati ne mogu da ugroze staru dobru knjigu, ali da se mladima mora približiti literatura.

Da li mladi vole da čitaju kada je literatura dobra, zanimljiva i njima bliska primer su mnoga izdanja Samizdata.

Dan posvećen pisanoj reči ministar kulture je iskoristio da proglasi početak Godine knjige i jezika u Srbiji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.