Obeležen Dan opštine Aleksandrovac

Izvor: Glas javnosti, Beta, 15.Feb.2011, 07:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan opštine Aleksandrovac

ALEKSANDROVAC - Opština Aleksandrovac je juče, povodom Dana opštine i

opštinske slave Sveti Trifun, dodelila priznanja zaslužnim pojedincima.

Na svečanoj sednici Skupštine titulu počasnog građanina dobili su ministarka omladine i sporta Snežana Samardžić-Marković i hirurzi Kliničkog centra Srbije Predrag Kovačević, Dragutin Kecmanović, Srbislav Knežević i Predrag Bulajić.

Ministarka je titulu dobila za dorinos razvoju sporta i omladinskog aktivizma >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << u toj opštini, a hirurzi za doprinos zdravstvenom razvoju aleksandrovačkog kraja.

Zaslužnim pojedincima i organizacijama za razvoj lokalne samouprave, socijalne politike, kulture i privrede dodeljeno je osam pohvala i četiri plakete, a Februarska nagrada posthumno je dodeljena Miljku Stefanoviću iz razvoj aleksandrovačkog sela Ploče.

- Srbija ne može biti razvijena zemlja dok sve njene opštine ne budu razvijene i svaki kutak uređen - rekla je ministarka Samardžić zahvaljujući na priznanju.

Aleksandrovac svetog Trifuna, zaštitnika voćara, vinara i vinogradara, slavi kao gradsku slavu, pa je na oglednom dobru Srednje poljoprivredne škole organizovano prvo simbolično orezivanje vinove loze i polivanje čokota vinom.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.