Obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije

Izvor: RTS, 15.Nov.2019, 19:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Vojnobezbednosne agencije

Dan Vojnobezbednosne agencije, i jubilej 180 godina organizovane bezbednosne zaštite vojske, obeležen svečanošću u zgradi starog Generalštaba.
Svečanosti su prisustvovali izaslanik predsednika Republike Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Milorad Veljović, ministar odbrane Aleksandar Vulin i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

Čestitajući praznik, ministar >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Vulin je poručio da otadžbina od pripadnika Vojnobezbednosne agencije očekuje bezuslovnu posvećenost, bezuslovno slušanje i sprovođenje naređenja svog vrhovnog komandanta i državnog rukovodstva, kao i da država i vojska od njih očekuju da imaju poverenje u svoju zemlju i svoj narod.
"Bolje da vas se plaše zato što ste u stanju da odbranite svoju zemlju, nego da vam se smeju zato što niste u stanju da to uradite. Bolje da vas mrze zato što čuvamo svoju Srbiju nego da vas vole zato što ste je napustili i zato što ste je predali", rekao je Vulin.
Povodom obeležavanja Dana VBA jubilarnu plaketu Vojnobezbednosne agencije ministru odbrane Aleksandru Vulinu uručio je najmlađi pripadnik Vojnobezbednosne agencije.
Naredbom ministra odbrane, za jubilej od 180 godina organizovane bezbednosne zaštite vojske, Vojnobezbednosnoj agenciji dodeljen je Znak VBA u obliku zastave.
Dan Vojnobezbednosne agencije - 12. novembar obeležava se kao sećanje na isti datum 1839. godine, kada je u Kneževini Srbiji donet Vojni zakon, prvi pravni akt kojim su sistemski, prvi put na celovit način, razrađeni oblici ugrožavanja bezbednosti vojske i pitanja bezbednosne zaštite vojske.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.