Obeležen Dan Medija centra Odbrana, dodeljena nagrada RTS-u

Izvor: RTS, 24.Jan.2019, 17:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležen Dan Medija centra "Odbrana", dodeljena nagrada RTS-u

Radio-televizija Srbije dobitnik je nagrade "Ivan Marković", za najbolje izveštavanje o aktivnostima Ministarstva odbrane i VS u prošloj godini. Na svečanosti povodom Dana Medija centra "Odbrana" nagrađena je ekipa RTS-a koja je realizovala prenos vežbe "Vek pobednika". U nagrađenom timu su glavni reditelj Veselin Grozdanić, izvršni urednik prenosa Saša Barbulović, izvršni producent Petar Milošaković i tehnički direktor projekta Žika Miljković. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Ministar odbrane Aleksandar Vulin prisustvovao je svečanosti povodom Dana Medija centra "Odbrana" i obeležavanja 140 godina vojne štampe u Srbiji u Svečanoj sali Doma Vojske Srbije.

Čestitajući praznik pripadnicima Medija centra "Odbrana", ministar Vulin je istakao da je 140 godina vojne štampe jubilej vrhunskih profesionalaca koji su znali svoju vojsku, koji su znali svoj zanat, ali koji su voleli svoju vojsku iznad svega i bili uz nju u svim vremenima.
"Nikad niko nije mogao da kaže sa sigurnošću gde prestaje vojska, a gde počinje narod. Nikad niko u istoriji srpskog naroda nije mogao sasvim da odvoji vojnika od civila kada dođu teška vremena, jer narod koji je trajao u tih 140 godina, o kome su pisali, jeste bio vojska. Tako je bilo i tako će biti", rekao je Vulin dodajući da je to razlog nepobedivosti, jer "vojska može da kapitulira, ali ne može da kapitulira narod, a srpska vojska jeste narod i zato nije mogla da bude poražena i neće nikada biti poražena". 
Na svečanosti je tradicionalno dodeljena novinarska nagrada "Ivan Marković" za najbolji novinarski prilog u 2018. godini. Žiri je jednoglasno odlučio da to priznanje pripadne timu Radio-televizije Srbije, za direktan televizijski prenos vežbe "Vek pobednika 1918-2018", emitovan na Prvom programu RTS-a, 10. novembra 2018. godine. 

Ministar Vulin uručio je nagradu autorskom timu, koji su činili vođa projekta i glavni reditelj Veselin Grozdanić, izvršni urednik prenosa Saša Barbulović, producent Petar Milošaković i tehnički direktor inž. Žika Miljković.
Ministar odbrane uručio je i posebna priznanja povodom jubileja - 140 godina vojne štampe, koje je žiri dodelio za Temu nedelje u listu Politika: "Devetnaest godina od Kumanovskog sporazuma", objavljenu 10. juna 2018. godine, autorima Tomi Todoroviću, Miroslavu Lazanskom i Milanu Galoviću.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.