Obeležavanje Dana pobede u Beogradu – marš „Besmrtnog puka“

Izvor: Vostok.rs, 06.Maj.2019, 08:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Obeležavanje Dana pobede u Beogradu – marš „Besmrtnog puka“

Beograd će i ove godine svečano obeležiti Dan pobede. I ovog 9. maja, četrvrti put zaredom, biće organizovana šetnja „Besmrtni puk“, a potom i veliki koncert istaknutih ruskih i srpskih umetnika i ansambala. Gosti manifestacije Besmrtni puk biće visoki zvaničnici Ruske Federacije, Konstantnin Kosačov, predsednik Odbora za spoljnu politiku Saveta Federacije Rusije, i Valerij Rjazanski, predsednik Odbora za socijalnu politiku Saveta Federacije Rusije, najavljeno je iz Organizacionog odbora manifestacije Dan pobede.
Svečani marš Besmrtnog puka otpočeće u 17.00 sati ispred Spomen parka oslobodiocima Beograda i kretaće se ulicama Ruzveltovom i Bulevarom Kralja Aleksandra, sve do Skupštine grada Beograda, ispred koje će u 17.30 sati biti održan svečani koncert, koji organizuje Ruski dom uz podršku Grada Beograda i Vlade Grada Moskve. Na koncertu će nastupiti Nadežda Krigina, narodna umetnica Rusije, Jan Osin, zaslužni umetnik Rusije, Ivan Bosiljčić, državni akademski ansambl ”Rusija – Ljudmila Zikina”, orkestar Moskovskog kadetskog muzičkog korpusa, Kulturno umetničko društvo LOLA iz Beograda i drugi. Nakon svečanog koncerta, na platou ispred Skupštine Grada Beograda, za građane glavnog grada, ali i cele Srbije koji će tog dana biti u Beogradu, biće priređena besplatna projekcija na otvorenom najnovijeg filma Miloša Bikovića ”Balkanska međa”. U maršu Besmrtnog puka u Beogradu na Dan pobede učestvovaće i Konstantin Kosačov, predsednik Odbora za spoljne poslove Saveta Federacije Rusije Pozivaju se učesnici akcije „Besmrtni puk“ da ponesu fotografije svojih rođaka koji su učestvovali u odbrani Srbije u Prvom svetskom ratu, borili se protiv fašističke okupacije Jugoslavije u Drugom svetskom ratu, fotografije onih koji su se devedesetih borili u ratovima na prostoru bivše Jugoslavije, kao i onih koji su branili Jugoslaviju od NATO agresije 1999. godine. Na organizaciji ove manifestacije zajednički radi više srpskih organizacija, kao i organizacija ruskih sunarodnika, podržanih od strane Grada Beograda. Šetnja Besmrtnog puka biće održana bez bilo kakvih političkih obeležja i simbola i imaće isključivo rodoljubivi i moralni karakter. "Pozivamo sve građane da ponesu slike svojih predaka i pridruže nam se u svečanom maršu Besmrtnog puka u Beogradu!", navodi se u saopštenju organizatora.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.