OSNOVANA UNIJA PROZVOĐAČA MALINA

Izvor: Kurir, 06.Sep.2011, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OSNOVANA UNIJA PROZVOĐAČA MALINA

BEOGRAD - Nekoliko udruženja proizvođača malina u Srbiji saopštilo je danas da je formiralo Uniju proizvođača malina i drugog jagodičastog voća.

Kako je istaknuto, cilj je da se formira respektabilna organizacija i "zaustavi sunovrat malinarstva u Srbiji," a malinari su nove proteste najavili za 10. septembar, u svim mestima gde se to voće proizvodi, od Bajine bašte do Aleksandrovca i od Valjeva do Prijepolja.

Osnovni zahtev je "da se ljudi koji pokušavaju da prežive >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << od svog rada prestanu tretirati kao huligani i krimanalci".

Precizni zahtevi biće definisani blagovremeno i u zavisnosti od postignutog napretka u pregovorima.

Malinari insistiraju da "Ministarstvo poljoprivrede konačno preuzme odgovornost za stanje u poljoprivredi i konačno počne da radi u interesu poljoprivrednih proizvođača."

Oni su podsetili da je prilikom prethodnog protesta pregažen novinar i vlasnik lokalne televizije, razbijena kamera i pendrekom udaren novinar i vlasnik lokalnog radija.

Malinari navode da će scenario narednog protesta, zavisiti od slobode informisanja, dodajući "da do protesta ne bi ni došlo, da su blagovremeno imali prostora da skrenu pažnju javnosti na krupne neregularnosti u biznisu, u kome se obrću stotine miliona evra."

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.