Izvor: Blic, 15.Avg.2016, 06:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTINA TUŽILA SOCIJALISTE Spor u Petrovcu na Mlavi zbog vredne imovine

Opštinski javni pravobranilac u Petrovcu na Mlavi podneo je tužbu protiv SPS zbog zgrade Stare pošte u Ulici srpskih vladara broj 163.

Duško Nedinić, predsednik opštine Petrovac na Mlavi, ističe da se radi o zgradi koja je proglašena za spomenik kulture.

- Prostor u zgradi Stare pošte SPS već godinama izdaje u zakup i od toga ostvaruje prihode. Pored privatnih firmi, tu je smešten Zavičajni muzej, a do pre nekoliko meseci i Agrarni fond pa se plaćanjem kirije >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << novac iz budžeta opštine prelivao u SPS. Raspolažemo dokumentacijom da je SPS na nelegalan način došla do te zgrade i pravobranilaštvo će učiniti sve da se zgrada Stare pošte vrati opštini Petrovac na Mlavi - kaže Nedinić.

Predsednik SO Petrovac na Mlavi Milanče Aćimović priča da je opština tek sada došla do papira, zahvaljujući "krtici" iz redova SPS.

- Taj objekat, koji već 20 godina koristi SPS, dodeljen je Savezu komunista 1982. zaključkom opštine. Međutim, opština tada nije bila vlasnik zgrade već je vlasnik postala tek 1989, kada je za kupovinu uplaćeno 123 miliona dinara PTT-u, odnosno Radnoj jedinici Požarevac. Dakle, sedam godina ranije, pre nego što je opština postala vlasnik zgrada Stare pošte, dodeljena je SKS. Zato tražimo da sud poništi zaključak opštine iz 1982. i samoupravni sporazum koji nije overen u sudu, a nije ni mogao da bude overen, jer opština nije bila vlasnik zgrade - naglašava Aćimović.

Više od 10 godina SPS izdaje prostor Zavičajnom muzeju i opština za kiriju mesečno plaća blizu 40.000 dinara, a donedavno je plaćala i zakup za Agrarni fond od oko 22.000 dinara.

SPS: Sud potvrdio da smo vlasnici

S druge strane, Miletić Mihajlović, narodni poslanik i predsednik OO SPS Petrovac na Mlavi kaže da je SPS već prošao kroz proceduru dokazivanja vlasništva nad tom zgradom.

- Posle 5. oktobra bio je sudski proces koji je trajao u svim stepenima i Vrhovni sud je presudio da zgrada pripada SPS-u. Dato nam je pravo da se uknjižimo, i uknjižili smo se u katastru, doduše to je privremeno zbog nerešenih odnosa između opštine i suda jer je objekat na istoj parceli.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.