OPŠTINA OD VOZAČA OTELA 90.000 EVRA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 08:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OPŠTINA OD VOZAČA OTELA 90.000 EVRA

BEOGRAD - Od viška glava ne boli! Opština Smederevska Palanka oštetila je svoje žitelje za oko devet miliona dinara, saznaje Kurir. Ovaj iznos slio se u opštinsku kasu na ime lokalne ekološke takse prilikom registracije motornih vozila koja je ukinuta u januaru ove godine, a koju je opština naplaćivala do sredine avgusta.

BEOGRAD - Od viška glava ne boli!

Opština Smederevska Palanka oštetila je svoje žitelje za oko devet miliona dinara, saznaje Kurir. Ovaj >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << iznos slio se u opštinsku kasu na ime lokalne ekološke takse prilikom registracije motornih vozila koja je ukinuta u januaru ove godine, a koju je opština naplaćivala do sredine avgusta.

- Kad sam 9. avgusta otišao da registrujem vozilo, tražili su mi da platim ekološku taksu. Odbio sam jer znam da je ta taksa ukinuta, a načelnik policije mi je rekao da o tome nisu obavešteni. Sekretar Skupštine opštine Smederevska Palanke bila je dužna da sprovede odluku Skupštine i obavesti MUP - kaže sagovornik Kurira i dodaje da opština trenutno pokušava da prebije dug građana kroz druge dažbine kako bi izbegla da im vrati kamatu.

U policijskoj stanici u Smederevskoj Palanci saznali smo da su odluku o ukidanju ekološke takse dobili tek na sopstveno insistiranje.

- Da je ta taksa ukinuta, slučajno smo saznali od vlasnika vozila koji radi u opštini. Grad je doneo odluku i objavio je u lokalnom službenom listu, ali do nas službeni list do 10. avgusta nije stigao. Pozvali smo nadležne u opštini koji su nam prosledili odluku. Prema našoj proceni, do 10. avgusta je 6.000 građana registrovalo vozilo, a prosečna taksa je iznosila 1.490 dinara - priča naš izvor.

(E. K.)

Kostićeva: Pogrešili smo

Sekretar Skupštine opštine Smederevska Palanka Gordana Kostić rekla je da je došlo do greške u komunikaciji.

- Niko ne zna šta se tačno dogodilo, da li je negde oko božićnih praznika odluka zalutala. Imali smo sastanak sa predstavnicima MUP-a i dogovoreno je da se to više ne naplaćuje. Građani neće biti oštećeni i svima onima koji su platili taj novac će biti preknjižen za druge obaveze - tvrdi Kostićeva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.