ON JE PROBUDIO SRBIJU Nenad Pavlović: Lek stiže do kraja nedelje, volim vas sve!

Izvor: Kurir, 02.Mar.2016, 19:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ON JE PROBUDIO SRBIJU Nenad Pavlović: Lek stiže do kraja nedelje, volim vas sve!

Direktor instituta je kontaktiran iz kabineta minstra, lek će doći do kraja iduće nedelje. Volim vas sve, napisao je Pavlović.

BEOGRAD - Nenad Pavlović (16) iz beogradskog Bloka 45, čiji je video „Poruka državnom vrhu“ poslednjih dana toliko uzburkao javnost da je reagovao i premijer Srbije Aleksandar Vučić.

Nenad je u potresnom klipu objasnio da boluje od izuzetno retke bolesti krvi - paroksizmalne noćne hemoglobinurije (PH), ali da za njegovo lečenje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << država - nema novca.

Posle njegovog statusa digla se na noge čitava Srbija, a kako je danas napisao na Fejsbuku, lek stiže do kraja sledeće nedelje.

Директор института је контактиран из кабинета министра,лек ће доћи до краја идуће недеље,волим вас све❤

"Direktor instituta je kontaktiran iz kabineta minstra, lek će doći do kraja iduće nedelje. Volim vas sve", napisao je Pavlović.

Činjenice

PAROKSIZMALNA NOĆNA HEMOGLOBINURIJA

PH je veoma retka vrsta stečene anemije

Naziva se noćna jer je obolelom gore posle spavanja

Nije poznat uzrok bolesti, a ne postoji ni adekvatna terapija

Karakteriše je progresivna anemija, pojava tamno obojene mokraće, bolovi u trbuhu, glavobolja

Intravaskularna tromboza je najčešći uzrok smrti bolesnika sa ovom bolešću

Može da pređe u mijeloblastnu leukemiju

Autor: EPK,Foto: Facebook

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svojim APELOM za lečenje uzburkao je JAVNOST u Srbiji, a ovo je EPILOG

Izvor: Blic, 02.Mar.2016

Nenad Pavlović, mladić koji je svojom porukom o bolesti i leku koji mu je potreban podigao javnost na noge, večeras se oglasio i naveo da će mu država uskoro obezbediti lek...Naime, on je na svom profilu na Fejsbuku naveo da je direktor Instituta kontaktiran iz kabineta ministra i da će lek doći...

Nastavak na Blic...

Bravo, mali! Dobio lek od države posle apela na Jutjubu!

Izvor: Prva.rs, 03.Mar.2016, 10:39

Nenad boluje od Paroksizmalne noćne hemoglobinurije, skraćeno PNH, izuzetno retke bolesti, za koju u svetu postoji samo jedan dostupan, izuzetno skup lek, koji retko ko može da priušti.. Nenadovu priču u emisiji "Život priča" Tanje Vojtehovski možete da pogledate OVDE A Nenadov apel na Jutjubu...

Nastavak na Prva.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.