Izvor: Blic, 11.Avg.2016, 17:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OLAKŠANJE ZA NIŠLIJE Grejanje, ipak, neće poskupeti

Gradonačelnik Niša Darko Bulatović demantovao je da će poskupeti daljinsko grejanje u tom gradu.

-Neće biti poskupljenja jer je konačna odluka u rukama gradonačelnika i Gradskog veća, a ne u rukama Javno-komunalnih preduzeća"- naveo je Bulatović na konferenciji za novinare.

Bulatović je rekao da do njega i Gradskog veća nije stigla odluka Nadzornog odbora JKP "Gradska toplana" o poskupljenju grejanja.

-Imali smo samo izjavu direktora Toplane datu >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jednoj lokalnoj televiziji, gde je on izneo stav da grejanje treba da poskupi- kazao je Bulatović.

Udruženje predsednika skupštine stanara (UPŠ) prošle nedelje je obelodanilo da je Nadzorni odbor Toplane doneo odluku da poveća cenu daljinskog grejanja u Nišu za skoro 40 odsto.

U toj odluci, koju je UPŠ objavio, navodi se da će fiksni deo računa biti uvećan sa 28,29 na 36,6 dinara po metru kvadratnom, odnosno 29,37 odsto, a varijabilni deo sa 3,91 na 5,67 dinara po kvadratu, odnosno 45 odsto.

Nekoliko dana ranije v.d. direktora Toplane Zoran Stojanović rekao da će predložiti Gradskom veću da daljinsko grejanje poskupi 20 odsto.

UPŠ je najavilo proteste u slučaju poskupljenja grejanja i iznelo računicu da fiksni deo cene grejanja može da pojeftini sa 28 na 11 dinara, izbacivanjem nepotrebnih troškova.

Kao nepotrebni trošak navedeni su naplata računa posredstvom "Objedinjene naplate", izdaci za jubilarne nagrade, za "članarine" radnika u udruženjima, za reprezentaciju, za informisanje i oglašavanje, za "sportske igre", za kamate na kredite i za "vanredne rashode".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.