OKOVANI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: ČEKAJU NAS LEDENI DANI ali to nije ono najgore

Izvor: NaDlanu.com, 29.Dec.2015, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKOVANI U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI: ČEKAJU NAS LEDENI DANI ali to nije ono najgore

Svi oni koji planiraju da proslave Novu godinu napolju, neće biti oduševljeni kada čuju kakvo nas vreme očekuje 31. decembra!

Prema prognozi republičkog Hidrometeorološkog zavoda od sutra nas očekuje pad temperature.

Jutarnja temperatura će biti -1 stepen Celzijusa dok će maksimalna dostići tek jedan stepen iznad nule.

U četvrtak 31. decembra nas ocečuje dodatni pad temperature. U novogodišnjoj noći temperatura će se spustiti do -5 podeoka  >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << Celzijusove skale, ali ono na šta meteorolozi posebno upozoravaju je stvaranje inja i poledice pri tlu koja će otežavati vožnju, pa se preporučuje poseban oprez.

Inje se stvara kod vrlo hladnog (oko -2°C pa do -10°C) i maglovitog vremena kada u magli lebde sitni kristali leda (ledena magla), ili pothlađene kapljice magle, a ponekad su dovoljne kapljice magle koje se onda smrzavaju na predmetima čija je površinska temperatura niža od 0 °C.

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.