OKONČAN PROTEST POLJOPRIVREDNIKA, STIŽU SUBVENCIJE

Izvor: Kurir, 05.Jun.2011, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

OKONČAN PROTEST POLJOPRIVREDNIKA, STIŽU SUBVENCIJE

BEOGRAD - Postigli dogovor! Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici ratara koji su prethodnih dana štrajkovali i blokirali puteve širom Vojvodine složili su se da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou

BEOGRAD - Postigli dogovor!

Ministarstvo poljoprivrede i predstavnici ratara koji su prethodnih dana štrajkovali i blokirali puteve širom Vojvodine složili su se da subvencije ostanu na prošlogodišnjem nivou.

Miloš Milovanović, pomoćnik >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ministra poljoprivrede, izjavio je da je postignutim dogovorom stavljena tačka na proteste poljoprivrednika, uz rešenje koje poštuje mogućnosti budžeta Srbije za 2011. i preuzimanja određenih obaveza za narednu godinu.

- Ove godine biće subvencionisana sva gazdinstva za površine do 30 hektara, dok će za ona površine od 30 do 100 hektara regres biti isplaćen u januaru - rekao je Milovanović.

Zoran Sefkerinac, potpredsednik Skupštine Asocijacije poljoprivrednika, potvrdio je da je postignut dogovor „da pravila koja su važila prošle važe i ove godine“.

- Subvencije od 14.000 dinara za 30 hektara biće isplaćene po prijemu zahteva u važećoj proceduri - kazao je Sefkerinac.

(S. B.)

Dodatne olakšice

Dušan Petrović, ministar poljoprivrede i trgovine, potpisaće sutra s predstavnicima banaka ugovore o subvencionisanju dela kamate za kredite poljoprivrednicima.

- Rok otplate kredita biće do tri godine, s kamatnom stopom od osam odsto - podsećaju iz resornog ministarstva.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.