Izvor: B92, 15.Jul.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O žalbama viših škola u septembru

Beograd -- Slobodan Arsenijević iz Akreditacione komisije kaže da će se sredinom septembra odlučivati o žalbama na odluke o akreditaciji.

Nacionalni savet za visoko obrazovanje u četvrtak, 12. jula odlučio je da Akreditacionoj komisiji na ponovno razmatranje vrati 21 žalbu viših škola. Definitivno je odbijeno 9 žalbi, a naknadne akreditacije odobrene su za šest studijskih programa u četiri više škole.

"Odluke o žalbama koje je Nacinalni savet za viosoko >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << obrazovanje vratio Akreditacionoj komisiji na razmatranje biće donete nakon letnje pauze, razmotrićemo ih do sredine septembra", rekao je Arsenijević, predsednik Komisije.

On je rekao da se akreditacija viših škola uspešno privodi kraju "bez obzira na pritisak i pretnje" kojima su bili izloženi članovi Akreditacione komisije.

Arsenijević kaže da je pred Akreditacionom komisijom još veći i ozbiljniji posao, a to je akreditacija fakulteta: "Fakulteti će sigurno biti spremniji, pošto je sada jasno da smo mi ozbiljni i da se nećemo igrati".

On je naveo da će akreditacija fakulteta početi u novembru 2007. godine. Ona će biti podeljena u pet faza i trajaće naredne dve godine.

Prema njegovim rečima, u prvoj fazi učestvovaće oni najspremniji fakulteti, a ostale visokoškolske ustanove će im se pridružiti u kasnijim ciklusima akreditacije.

Arsenijević je rekao da svi fakulteti moraju da budu akreditovani do početka školske 2009/2010. godine, kako bi se uključili u "evropski univerzitetski prostor".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.