Izvor: B92, 09.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O sprečavanju diskriminacije

Beograd -- Predsednik Udruženja studenata sa hendikepom Goran Pavlović kaže da Zakon o sprečavanju diskriminacije nije zaživeo na pravi način.

Pavlović je rekao da je Zakon usvojen 17. aprila 2006. godine veoma kvalitetan, ali da, iako postoje različiti vidovi diskriminacije, još nema tužbi po tom osnovu. Najčešći oblici diskriminacije se, kako je naveo, odnose na nedostupnost objekata, literature, neprilagođenost gradskih ulica, gradskog prevoza, a tužbu zbog toga >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << može da podnese pojedinac, a ne organizacija.

Veliki broj slučajeva diskriminacije, dodao je on, događa se zbog nedovoljne edukacije javnosti. Pavlović očekuje da će od 1. janura 2007. godine na lokalnom nivou početi realizacija plana na dostupnosti objekata.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.