O podvigu medicinske sestre iz Grdelice danas priča cela Srbija

Izvor: BKTV News, 15.Avg.2018, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O podvigu medicinske sestre iz Grdelice danas priča cela Srbija

Marija Žikić (27), medicinska sestra hitne službe Doma zdravlja u Grdelici jutros je porodila ženu i to u ambulantnim kolima.

Naime, na putu do Opšte bolnice Leskovac Marija je porodila M.I. iz Grdelice i to tako stručno da je zadivila i iskusne ginekologe i akušere.

“Sve je odrađeno po propisu, pupčana vrpca pravilno presečna, sve sterilno, a kada je porodilja smeštena kod nas na odeljenju ispala je posteljica, obrađena je pordilja, pregledana beba i sada >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << se obe osećaju dobro”, kaže za Jugmediu načelnica Odeljenja ginekologije i akušerstva Slađana Stojanović.

M.I. je dobila zdravu devojčicu koja je posle porođaja odmah zaplakala na radost i majke i medicinske sestre sa četiri godine radnog iskustva u hitnoj pomoći.

Mali, a veliki heroj: Šestogodišnju Bojanu je ujela zmija, a onda se Milinko (12) setio nečega što joj je spasilo život!

“Nije me bilo strah jer sam po obrazovanju babica, pa sam na školskoj praksi prisustvovala porođajaima i kada je ovaj porođaj počeo znala sam šta trebam da činim. U kolima hitne pomoći je bio sav pribor. Samo sam pomalo uplašenu ženu smirivala i molila je da pravilno diše”, objašnjava Marija i ne krije radost što se sve završilo sa srećom.

M.I. je to drugi porođaj i drugo dete. Devojčica koja je jutros oko 7,15 sati došla na svet, teška je 2,4 kilograma i dugačka 50 centimetara.

Cela Srbija priča o herojskom delu poručnika Trajkovića

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.