Izvor: B92, 30.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

O ispitima na BU sledeće nedelje

Beograd -- Današnja sednica Komisije Beogradskog univerziteta o polaganju ispita odložena je zbog dolaska novinara.

Na sednici je trebalo da se uobliči konačan tekst pravilnika o polaganju ispita i o ocenjivanju, ali je ona odložena za ponedeljak. Razlog za odlaganje je dolazak novinara i pokušaj da prisustvuju sednici u zgradi Rektorata. Njih su pozvali predstavnici studenata, bez znanja predsednika i članova Komisije iz redova profesora.

Novinari su morali da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << napuste sastanak, posle čega je "profesorski deo" komisije ocenio da je prisustvo novinara "svojevrstan pokušaj pritisaka na njih".

U donošenju ovog dokumenta ranije je nastao spor između studenata i profesora u vezi sa delom koji se tiče vrednovanja predispitnih aktivnosti i ispita.

Studenti zastupaju stav da bi predispitne obaveze trebalo vrednovati kao delove ispita, a u određenim situacijama studenti bi mogli da polažu ceo ispit u toku semestra, bez polaganja završnog ispita.

Međutim, većina profesora traži da se, bez obzira na rad u toku semestra, mora odgovarati na ispitu, što bi, prema mišljenju studenata, predstavljalo dupliranje njihovog opterećenja.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.