Izvor: Danas, 24.Apr.2023, 08:14

O deci sa niških ulica niko ne brine: U ledenim danima zatvorena vrata jedinog svratišta

Februar je doneo i prve ledene dane u 2023. godini. I tada, na najprometnijim niškim raskrsnicama, deca su prala šoferšajbne ili tražila novac od vozača i prolaznika. Dok pravnici kažu da se deca na ulici najčešće nađu kao žrtve društveno neprihvatljivih ili kriminalnih pojava, podaci pokazuju da o njima sistemski niko ne brine. Vrata jedinog niškog svratišta, ovog februara, bila su zaključana.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

O deci sa niških ulica niko ne brine, a slučajevima eksploatacije se niko ne bavi

Izvor: JužneVesti.com, 24.Apr.2023

I zimi i ovog proleća, na najprometnijim niškim raskrsnicama, deca peru šoferšajbne ili traže novac od vozača i prolaznika. Dok pravnici kažu da se deca na ulici najčešće nađu kao žrtve društveno neprihvatljivih ili kriminalnih pojava, podaci pokazuju da o njima sistemski niko ne brine....

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.