Nušićijada od 2. do 4. septembra u Ivanjici

Izvor: Glas javnosti, 28.Avg.2011, 07:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Nušićijada" od 2. do 4. septembra u Ivanjici

IVANJICA - Tradicionalna manifestacija "Nušićijada" održaće se u Ivanjici od 2. do 4. septembra, a biće organizovan zabavni, kulturni i sportski sadržaji, najavili su organizatori.

"Nušićijada" je prvi put održana u Ivanjici 1968. godine, a prošle godine je obnovljena posle višegodišnje pauze i kao najbolja tradicionalna manifestacija osvojila je prestižnu nagradu "Turistička slagalica".

Koordinator festivala Vera Jovanović istakla je da će i ovogodišnji program >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << biti organizovan na četiri bine - Okruglo pa na ćoše, Velika scena kod Doma kulture, Zatvorena scena u Domu kulture i na terasi hotela "Park".

Jovanović je rekla da će u okviru "Nušićijade" biti održani i prateći programi kojima će biti obeležen stogodišnji jubilej Hidroelektrane na Moravici.

Tokom "Nušićijade" biće održana pozorišna pretpremijera "Reče mi jedan čo'ek, Ćeraćemo se još kad budem mlađi" u izvođenju glumca Petra Božovića, odnosno svetska premijera "Nušić za početnike. Novo čitanje Nušića" u kojoj igra glumac Milan Gutović sa mladim glumcima.

Ona je kazala da će program "Nušićijade" svakodnevno počinjati sa nastupima i defileima najmlađih učesnika, a u okviru muzičkog dela manifestacije nastupiće Bajaga i instruktori, grupa Legende, Vlatko Stefanovski i drugi.

U okviru sportskih dešavanja, prilikom otvaranja "Nušićijade", biće organizovana fudbalska utakmica između Ivanjičana i ekipe filma "Montevideo, bog te video".

U pratećem programu, kako je najavila Jovanović, biće održana izložba za decu "Energija i mi", izložba na otvorenom "Nekad i sad", "100 godina svetlosti iz reke", "Nušić kroz karikaturu" i druge postavke i umetnički performansi.

Jovanović je kazala da je cilj "Nušićijade" bogaćenje kulturnog života zajednice, aktiviranje mladih za aktivno učešće u organizaciji, kao i podizanje svesti građanstva o značaju manifestacije.

Grad Ivanjica u toku ove turističke sezone beleži porast poseta domaćih i stranih turista u odnosu na isti period lane, a u kategorisanim smeštajima je ostvareno između 70.000 i 80.000 noćenja, istakao je predstavnik Turističke organizacije Ivanjica Miloje Ostojić.

Ostojić je kazao da u Ivanjici ima sve više kategorisanih smeštaja za noćenje turista, pretežno sa četiri zvezdice, a od nedavno je obnovljen i hotel "Javor" u Kušićima.

Prema njegovim rečima, cilj "Nušićijada" od prve godine osnivanja je da produži turističku sezonu u toj opštini.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.